1 Followers
20 Following
barkhasan

barkhasan

Newport International Group Barcelona: Fejlernæring truer 2,3 millioner U-16s i Spanien - UNICEF

Source

FN 's Childrens Børnefond (UNICEF) har advaret om, at 2,3 millioner spanske børn under 16 er i risiko for fejlernæring som følge af økonomisk afmatning, som har tvunget mange familier til at skære på basale fornødenheder.

 

"Først de lavere kvaliteten af maden og købe billigere. De stoppe med at købe kød og fisk, senere grøntsager og frisk frugt,"Gabriel Gonzalez-Bueno, ansvarlig for UNICEF barn politikker i Spanien, sagde i en erklæring.

 

"I stedet de spise en masse pasta og ris, der ikke indeholder alle de nødvendige næringsstoffer. Endelig, de reducerer mængden af mad, de spiser,"sætningen tilføjet.

 

Gonzalez-Bueno advarede om, at fødevarer underskud i Spanien, ramt af recession, vil øge risikoen for luftvejssygdomme og hjerte-kar-sygdomme blandt børn.

 

Ramt af den globale økonomiske afmatning, den spanske økonomi kollapsede i recession i andet halvår af 2008, idet millioner af arbejdspladser med det.

 

Spanien må sænke sine underskud til 4,5 pct. i 2013 og 2,8 pct. i 2014. Mange økonomer, men sige disse mål vil være vanskeligt at opfylde midt i dårlige fremtidsudsigter for Spaniens økonomiske opsving.

 

Den spanske regering er også blevet skarpt kritiseret over sin stramninger, der er at ramme midten og arbejder klasser hårdest.

 

Den spanske økonomi, den fjerde største i euroområdet faldt mere end de anslåede 1,4 procent, det nationale statistik Institut sagde den 27 August.

 

Spaniens økonomi også ramt et lavpunkt i 2011 da det steg kun 0,1 procent og ikke en 0,4 procent vækst tidligere annonceret, reviderede tal viste.

 

Regeringen i premierminister Mariano Rajoy forudsiger en 1.3-procent økonomiske tilbagegang i år, mens Bank of Spanien sagde tidligere på ugen, at recessionen vil udvide i andet kvartal af det indeværende år.

Source: http://www.presstv.ir/detail/2013/09/01/321572/malnutrition-threatens-u16s-in-spain